AMPCO ZP sorozat

ampcopumps.com/zp-series-pumps

Az Ampco–t megalapító mérnökök a Waukesha alapjaiból kiindulva tervezték meg forgódugattyús szivattyúikat, melyet a saját szabadalmaikkal felvértezve megalkották a mára piacvezető ZP sorozatukat.

Ezen szivattyúkat is németországi raktárról akár gyors eléréssel tudjuk biztosítani, higiénikus (pangó tér mentes) kialakításban, teljesen SS kivitelben (azaz a hajtóműház is rozsdamentes acél, ne festett).

A ZP család alapmodellje, árérzékeny megbízható térfogat kiszorításos szivattyú szűk hézaggal és számos tömítési lehetőséggel.

ZP sorozatban megtalálhatjuk az Ampco Pumps számos innovációját, melyet a higiénikus szivattyúk piacára alkottak. Többek között a szabadalmaztatott kialakítás megváltoztatja a statikus és dinamikus O-gyűrűk helyzetét. A ZP1+ sorozatban mechanikus tömítések anélkül cserélhetők, hogy le kellene választani a szivattyút a csőrendszerről, így egyszerű a karbantartás és csökken az állásidő is.

A burkolat kialakítása maximalizálja a fedél O-gyűrűjének találkozását a CIP folyadéknak; A szabad leeresztő kialakítás javítja a CIP képességet, miközben fenntartja a szivattyú maximális hatékonyságát; A rotorban lévő CIP lyukak turbulens áramlást biztosítanak a fedélhez; A holt zónák megszüntetése a tengelyfuratban javítja a tisztíthatóságot és meghosszabbítja a tömítés élettartamát.

A magas és alacsony viszkozitású alkalmazásokhoz jól használható Ampco ZP sorozata a legmodernebb, 3A/EHEDG tanúsítvánnyal rendelkező térfogat-kiszorításos szivattyúk.